Eerste executive producers Viaplay Nederland benoemd
donderdag 16 december 2021

Eerste executive producers Viaplay Nederland benoemd

Streamingdienst Viaplay zet op 1 maart 2022 voet op Nederlandse bodem met een uniek en breed aanbod aan premium live sport, Viaplay Originals, internationale films- en series en content voor kinderen.

Het creëren van lokale Viaplay Originals is een belangrijk speerpunt, waarvoor Kennard Bos en Martijn de Bruin zijn benoemd tot Viaplay’s eerste executive producers in Nederland.

Kennard Bos en Martijn de Bruin, beiden ruime ervaring in de Nederlandse media- en entertainmentindustrie, zijn verantwoordelijk gesteld voor het ontwikkelen van lokale Viaplay Originals. Het duo versterkt elkaar door hun expertises op het gebied van zowel scripted- als non-scripted content samen te brengen. Zo heeft Bos onder andere de prijswinnende korte film Voor Aap geproduceerd en was hij werkzaam als creative producer voor Goede Tijden, Slechte Tijden. De Bruin ontwikkelde non-scripted formats voor EndemolShine, waaronder spelshows Big Bounce Battle en Blow Up en produceerde talloze concerten en muziekshows voor BNNVARA en MTV.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: “Viaplay Nederland wordt een streamingdienst die voor iedereen wat te bieden heeft. Logischerwijs is lokale content daar een belangrijk onderdeel van. Kennard en Martijn zijn twee bewezen toptalenten die met hun expertise Viaplay nog beter op de Nederlandse streamingkaart kunnen zetten.”

Ook beide heren zijn verheugd om aan de slag te gaan. “Viaplay heeft recentelijk in Nederland al veel aandacht op zich weten te vestigen vanwege de Formule 1 rechten. Nu krijgen wij de kans om geweldige Viaplay Originals te maken die ervoor zorgen dat kijkers op het puntje van hun stoel blijven zitten, lang nadat de auto’s gestopt zijn met racen”, aldus Bos. De Bruin vult aan: “Nederland is dol op lokale formats! We streven er dan ook naar om van Viaplay de thuisbasis te maken van grootse én gedurfde shows.”

Bron: Viaplay/BM

Bericht delen