Eerste Dutch Podcast Awards op BNR
vrijdag 25 mei 2018

Eerste Dutch Podcast Awards op BNR

BNR Nieuwsradio organiseert in september de Dutch Podcast Awards. Het zijn de eerste Nederlandse publieksprijzen voor podcasts. Het radiostation vindt het tijd dat hiermee de explosieve groei van podcasting nog een stap verder wordt gebracht en de makers ervan geëerd worden.

Vanaf vandaag is op podcastawards.nl een inschrijfformulier geopend waar het publiek, zowel podcastluisteraars als -makers, de beste podcasts in elk genre kunnen insturen. In de zomer wordt door een vakjury hieruit een shortlist samengesteld. Via een nieuwe webpagina kunnen fans in de laatste fase de beste podcast aanwijzen. De podcast met de meeste stemmen, is de winnaar.

Na de stemperiode worden de awards uitgereikt tijdens de Dutch Podcast Awards Show op 21 september, een onderdeel van het twintigjarig bestaan van BNR Nieuwsradio. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich luistert naast live radio zelf ook zoveel mogelijk naar podcasts en geeft aan dat er veel goede worden gemaakt. “Ik zie er naar uit om de beste makers bij elkaar te zien op het podium.”

Begin 2018 is BNR gestart met de dagelijkse nieuwspodcast Newsroom samen met Het Financieele Dagblad. Recent is ook een podcaststudio geopend. Het past in de strategie van BNR om informatie zo veel mogelijk on demand beschikbaar te maken.

Bron: BNR/BM

Bericht delen