EenVandaag lanceert nieuwe peiling-app
dinsdag 16 januari 2018

EenVandaag lanceert nieuwe peiling-app

EenVandaag lanceert een nieuwe app voor De Stemming. Dat is de zetelpeiling van het actualiteitenprogramma, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK.

In de app kan iedereen alle gegevens over de laatste zetelpeiling bekijken op mobiele telefoon of tablet. Opiniepeiler Gijs Rademaker: “Van een politieke peiling haalt vaak alleen de zetelstand de media. Maar peilingen zijn zoveel méér dan die cijfers. Met deze app kan EenVandaag de uitslagen van zetelpeilingen in alle nuance en veelzijdigheid aan iedereen voorleggen.”

In de app is behalve de laatste zetelstand bijvoorbeeld ook te zien hoe zeker mensen zijn van hun stemkeuze, en tussen welke partijen kiezers het meest twijfelen. Rademaker: “Bijna de helft van het electoraat twijfelt nog –  tussen welke partijen twijfelen kiezers dan en hoe groot is hun twijfel? Die gelaagdheid, die zit in de app.”

Ook kan iedereen een eigen coalitie samenstellen en kunnen alle grafieken gedeeld worden op sociale media. De cijfers zijn voorzien van analyses en blogs van EenVandaag en onderzoeksbureau GfK. 

De Stemming app is vanaf nu gratis beschikbaar in de App Store en via Google play.

Bron: EenVandaag/BM

Bericht delen