Een najaar vol drama bij Videoland
zaterdag 10 september 2022

Een najaar vol drama bij Videoland

Dat Videoland ambities heeft op het gebied van Nederlands drama is niet nieuw. Inmiddels heeft Videoland al meer 35 drama Originals in het aanbod en dat worden er nog veel meer.

Vrijdag presenteerde Videoland in Theater Amsterdam de plannen om deze grote ambities te realiseren. Met als start: een najaar vol drama met elke maand een nieuwe dramatitel. Abonnees kunnen zich verheugen op een rijk aanbod van series en films waaronder de Videoland Academy films, Moedermaffia, Sleepers, Judas II: Dagboek van een Getuige en de nieuw aangekondigde titel Incognito.

Maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo kondigt Videoland een nieuwe premium dramaserie aan over het leven van een Nederlands voetbalicoon: Marco van Basten. En om in de toekomst Nederlandse verhalen te blijven vertellen heeft Videoland ook een nieuwe talentdeal getekend met Robert de Hoog.

Peter van der Vorst, Director Content RTL: “Investeren in nieuwe en originele dramaproducties blijft één van onze speerpunten, want Nederlands drama is een van de drijvende krachten achter de groei van Videoland. Inmiddels kunnen ruim 1,1 miljoen betalende abonnees van onze Originals genieten. Hiermee zijn we het grootste puur Nederlandse VOD platform, waarmee we meer dan drie miljoen mensen bereiken. We willen nog meer actuele verhalen van eigen bodem vertellen, waar iedereen zich in herkent. Daar maken we dit najaar een start mee door iedere maand een nieuwe dramatitel te brengen.”

Ellen van den Berghe, Hoofd Content Videoland, vult aan: “Wie onvervangbaar wil zijn, moet zich blijven onderscheiden. Dat doen we met grote Nederlandse verhalen waar Nederland niet over uitgepraat raakt. Maar we verbinden ook Nederlands talent aan Videoland. Zowel voor de schermen, als achter de schermen. Een belangrijk deel van Videoland, om verhalen van het Nederland van nu en van de toekomst te kunnen blijven vertellen. Van nieuw talent in onze Videoland Academy tot gevestigd talent in onze exclusieve talentdeals. En we zijn altijd op zoek. Op zoek naar verhalen uit de maatschappij, die je verwonderen, waar je iets van vindt, kortom verhalen die bij Videoland passen.”

Serie over het leven van Marco van Basten
Eén van de grote Nederlandse verhalen die Videoland gaat vertellen is van Marco van Basten. Eén van de grootste voetballers allertijden. Een Nederlands icoon met een leven vol successen en dieptepunten. Zijn verhaal werd al opgetekend in een openhartige biografie BASTA en Videoland gaat dit verhaal nu samen met producent Hollands Licht naar een premium dramaserie vertalen. De Videoland Original BASTA wordt in 2025 verwacht bij Videoland.

Marco van Basten: “In het boek heb ik de balans opgemaakt over mijn leven in en buiten de voetballerij, zo eerlijk en openhartig mogelijk. Ik kijk er naar uit dat mijn verhaal nu ook in een dramaserie verteld gaat worden en hopelijk nog meer mensen vermaakt en misschien ook inspireert.”

Talentdeal met Robert de Hoog
Gouden Kalf-winnaar Robert de Hoog is al onlosmakelijk verbonden aan Videoland door zijn rollen in Mocro Maffia en de serie Sleepers, waar hij zowel showrunner en scenarioschrijver van is en de hoofdrol in speelt. Dit smaakte naar meer en het is niet meer dan logisch dat Videoland en Robert de Hoog een exclusieve deal aangaan om de samenwerking te intensiveren.

Robert de Hoog: “Komende tijd ben ik exclusief te zien als acteur bij Videoland, waar ik ook de ruimte krijg om mooie verhalen te ontwikkelen en te maken. Sinds de start van Mocro Maffia voel ik al een enorme verbintenis. Ik vind Videoland bij uitstek hét platform in Nederland dat zoveel diverse verhalen brengt voor de hele maatschappij. Dat vind ik heel belangrijk en ik wil daar onderdeel van zijn, want ik heb ook veel verhalen te vertellen. Zo ben ik nu het eerste seizoen van Sleepers aan het afronden en zijn we al gestart met het schrijven van het tweede seizoen. En ik kan vertellen dat ik een uitstapje ga maken met Mocro Maffia, want er komt een film rondom mijn personage Tatta!”

Naast Robert de Hoog is Videoland al eerder dit jaar drie exclusieve talentdeals aangegaan met regisseur Will Koopman, acteur, theatermaker en storyteller Nasrdin Dchar en scenarioschrijver, auteur en rechercheur Simon de Waal. Will Koopman is inmiddels gestart met de opnames van de kerstfilm Eerste hulp bij kerst die vanaf 6 december te zien is bij Videoland en waar Teun Luijkx en Eva Laurenssen de hoofdrol in gaan spelen. Naast het tweede seizoen van Sleepers ontwikkelt Simon de Waal twee nieuwe series met als werktitels Gangs of Amsterdam en Systema. Nasrdin Dchar is bezig met een serie rondom de liefde met als werktitel Zacchi en Sophie.

Najaar vol drama
Mylène Verdurmen, Hoofd Drama Videoland: “Ongelooflijk trots ben ik op de series die komende maanden te zien zijn en alle betrokken makers en cast. Crime, comedy, drama, de tweede lichting van de Videoland Academy films, een Sinterklaas serie en film en een vijfde seizoen van de jongerenserie H3L. Maar we zijn natuurlijk nog met veel meer bezig. Van Eerste Hulp bij kerst, een nieuw seizoen van onze hit serie Mocro Maffia, Hockeyvaders, de nieuwe serie van Chantal Janzen over samengestelde gezinnen en verdere voorbereidingen van de eerder aangekondigde internationale coproductie Europe by Train. En dit is pas de start van nog meer drama bij Videoland.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen