Dinsdag 16 januari 2018

EBU en TROS lanceren Eurovisie Songfestival app

De officiële app voor het Eurovisie Songfestival is gelanceerd door de EBU (European Broadcasting Union) en de TROS. Met deze app kunnen kijkers voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival ‘digitaal’ stemmen op hun favoriete deelnemer.

Daarnaast is de app te gebruiken voor het checken van de laatste nieuwtjes, foto’s, video’s en om de favoriete liedjes te downloaden. Ook is een second screen beschikbaar om tijdens de shows live op te hoogte te blijven van het laatste nieuws rond de deelnemers, de liedjes, de opening- en intervalacts en uiteraard de resultaten.

Na afloop van alle optredens kunnen kijkers telefonisch, via sms en via de app hun stem uitbrengen. Een stem via de app wordt beloond met een videoboodschap van de deelnemer.

“Met deze app brengen we het Eurovisie Songfestival dichter bij de kijker dan ooit te voren, door een nieuwe dimensie toe te voegen aan het kijken en het stemmen”,  aldus Jon Ola Sand, executive supervisor van het Eurovisie Songfestival.

TROS-directeur Peter Kuipers vult aan: “Als Nederlandse omroep vonden we dat we de app ook in het Nederlands aan moesten bieden. Zo hoeft niemand zonder zijn dagelijkse portie Songfestival-nieuws.”

De app is een samenwerking tussen de TROS, SVT (Zweedse omroep), NDR (Duitse omroep) en de EBU en wordt aangeboden in het Nederlands, Engels, Duits en Zweeds. De app is beschikbaar voor iOS- en Android-gebruikers.

Bron: TROS

Bericht delen