Dinsdag 16 januari 2018

Dutchabroad neemt digitale activiteiten RNW over

De Nederlandstalige website van de Wereldomroep blijft bestaan. Dat geldt ook voor de WereldKrant, de e-mailbulletins en het WereldExpat Magazine. De mediaorganisatie Dutchabroad.nl zet de activiteiten voort die de Wereldomroep moet beëindigen omdat de overheid de organisatie kortwiekt.

Dankzij het nieuwe initiatief kunnen Nederlanders in het buitenland geïnformeerd blijven over voor hen relevant nieuws en ontwikkelingen in Nederland. Dutchabroad.nl is een initiatief van Thomas Arts, redacteur van de WereldKrant en één van de boventallige medewerkers van de Wereldomroep.

“Wij willen hét platform worden voor alle Nederlanders die in het buitenland verblijven, er naar toe gaan of terugkomen”, zegt Arts. “Met een totaalpakket van nieuws, informatie, service, diensten en producten die worden geselecteerd op relevantie gaan we de Nederlandse expats en emigranten op maat bedienen.”

Als gevolg van technologische ontwikkelingen zoals internet en mobiele telefonie waren de activiteiten van de Wereldomroep de laatste jaren al fors verminderd. Op 11 mei dit jaar nam de Wereldomroep afscheid van de Nederlandse radioluisteraars. Met de voortzetting van de webactiviteiten en de digitaal verspreide nieuwsmedia door Dutchabroad.nl blijft de informatievoorziening voor Nederlandse expats en emigranten echter gewaarborgd.

Bron: RNW/Broadcast Magazine

Bericht delen