dinsdag 16 januari 2018

Dutch VR Days in VondelCS

De Dutch VR Days is het eerste grote virtual reality-festival van Europa. Van donderdag 29 oktober tot zondag 1 november krijgt Amsterdam een eerste ervaring met alle ins en outs in de wereld van virtual reality.

Vier dagen vindt de bezoeker in VondelCS internationale topsprekers, workshops, demo’s en een filmisch experiment voor zowel experts als buitenstaanders.

Op zaterdag 31 oktober wordt het Amsterdamse VondelCS gebruikt om iedereen kennis te laten maken met VR en demo’s te laten zien. Virtual reality-ontwikkelaars van over de hele wereld showen de laatste creaties, ontwikkelingen, innovaties, games en films.

Sprekers zijn onder meer Ken Bretschneider (THE VOID), Carl Addy (Mill +), Karl Woolley (Framestore) en Peder Sandqvist (DigitasLBi). Vanuit Sillicon Valley komt Arthur van Hoff vertellen over JauntVR. Skip Rizzo is vooraanstaand hoogleraar van het Institute for Creative Technologies van de University of California op gebied van medische toepassingen voor Virtual Reality. Hij vertelt hoe zijn team virtual reality onder andere gebruikt voor de behandeling van angststoornissen. Carl Addy en

De Dutch VR Days worden afgesloten met een filmisch experiment waarvoor scenarioschrijver Anne Barnhoorn speciaal een script schreef. Een theaterregisseur, filmregisseur en VR-regisseur nemen dezelfde scene op zodat naar aanleiding van verschillende interpretaties van dezelfde scene gekeken wordt wat wel en wat niet werkt. Het hele proces is voor het aanwezige publiek te volgen via videoschermen.

De Demo Day is openbaar en gratis toegankelijk. Voor de conferentie, workshops en het filmisch experiment zijn tickets te verkrijgen via www.dutchvrdays.nl.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen