Duncan Laurence breekt Spotify-record
dinsdag 21 mei 2019

Duncan Laurence breekt Spotify-record

Duncan Laurence heeft een Spotify-record gebroken, omdat zijn Songfestivallied Arcade zondag 1,24 miljoen keer is gestreamd. Daarmee is Arcade bij de streamingdienst het nummer dat in Nederland het vaakst binnen 24 uur is afgespeeld.

Het vorige record stond op de naam van Frenna en Lil’ Kleine met hun liedje Verleden Tijd. Dat werd binnen een dag 930.000 keer beluisterd. Een dag na de Songfestival-winst in Tel Aviv is het nummer wereldwijd 2,8 miljoen keer gestreamd, vertelt woordvoerder Wilbert Mutsaers. “Dat is de winnares van vorig jaar, Netta met het nummer Toy, niet gelukt. Haar liedje werd vorig jaar een dag na de winst 1,1 miljoen keer beluisterd via Spotify.”

“Al voor de finale was Arcade het meest gewaardeerde nummer in de afspeellijst van Eurovision, want Duncans nummer is het minst vaak geskipt”, gaat Mutsaers verder. “Ook staat hij nu veertiende in de Global Music-playlist en is hij de hoogste nieuwe binnenkomer. Dat is echt een grote, internationale playlist. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen