dinsdag 16 januari 2018

Drone video van het jaar 2014 gekozen

De drone opname van de Domtoren in Utrecht is verkozen tot Beste Drone Video van het Jaar 2014. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Jelte Keur is de winnaar van de prijs.

Keur maakte op een mistige ochtend in november met zijn drone opnames van de Domtoren. Hij wachtte al meer dan 10 maanden op de perfecte weersomstandigheden om de video die hij voor ogen had te kunnen maken. “De laaghangende mist is zelden te zien boven de binnenstad van Utrecht”, vertelt Keur. Voor de montage kreeg hij hulp van een vriend gespecialiseerd in videoproductie. Het resultaat is een geslaagde combinatie van beeld, montage en muziek.

Alhoewel Keur de dronevideo enkel online plaatste om deze te kunnen delen met vrienden en familie, werden de beelden binnen de kortste keren opgepikt door diverse media. De video is inmiddels door meer dan 780.000 mensen bekeken. Ook de Nederlandse luchtvaartpolitie merkte de video op aangezien de beelden in strijd zijn met de huidige regelgeving. Keur ontving uiteindelijk een boete van 350 euro voor het maken van de opnames van de Domtoren.

Keur krijgt de eerste Drone Video van het Jaar award persoonlijk overhandigd door Marco de Groot van Drones.nl. “Ik ben erg vereerd om deze prijs in ontvangst te nemen. Nooit had ik kunnen dromen dat mijn video van de Domtoren zo veel media-aandacht zou krijgen”, zegt Keur.

Bekijk de video hier

Bron: Dichtbij.nl

Bericht delen