Dolf Jansen analyseert songteksten met zijn gasten in podcast
vrijdag 29 januari 2021

Dolf Jansen analyseert songteksten met zijn gasten in podcast

Dolf Jansen ontvangt in nieuwe podcast LiedjesLust bijzondere gasten en praat met ze over de teksten van inspirerende liedjes

Twaalf jaar lang presenteerde Dolf Afslag Thunder Road, een programma waarin hij veel americana, soul en popmuziek draaide van bekende en onbekende singer-songwriters. Eigenlijk altijd liedjes waarvan de teksten van groot belang zijn. Nu is hij terug met de podcast LiedjesLust.

Elke week ontvangt Dolf een gast: een maker, schrijver, muzikant of liefhebber van muziek. De gast neemt drie liedjes mee en vertelt waarom hij/zij de teksten hiervan zo mooi vindt. Vervolgens voegt Dolf er een (nieuw) liedje aan toe. De eerste afleveringen van LiedjesLust zijn te beluisteren via de podcast apps en via de NPO Radio 2 site.

Dolf: “Ik hou van de energie en de swing en de gierende gitaren in de muziek die ik draai, maar juist de lyrics geven een liedje, of een hele plaat zelfs, voor mij vaak de meerwaarde. Daar wil ik het over gaan hebben in LiedjesLust. Door lyrics letterlijk te delen, door te vertellen waar een tekst over gaat, waar in de tekst naar verwezen wordt, waar het door beïnvloed is, hoe het de schrijver gelukt is die ene emotie vast te leggen, dat ene verhaal uit te vergroten tot iets universeels, het persoonlijke zo te vertellen dat het (bijna) iedereen raakt.”

In de eerste twee afleveringen zijn Melanie Jonk van Mell & Vintage Future en Tim Knol te gast.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen