Documentaire Polyamorie bij Videoland
donderdag 14 februari 2019

Documentaire Polyamorie bij Videoland

Hoewel monogamie anno 2018 nog steeds de norm is, zijn steeds meer mensen in Nederland geïnteresseerd in open relatievormen en het aangaan van meerdere liefdesrelaties tegelijkertijd. De documentaire Polyamorie – als liefde niet op kan, vanaf 20 februari te zien bij Videoland, laat de persoonlijke verhalen zien van mensen met polyamoreuze relaties.

Zowel de mooie kanten zoals het elkaar gunnen van oneindige liefde worden besproken, als complexe problemen in een maatschappij die gericht is op relaties tussen twee mensen.

Deskundigen, waaronder een socioloog, relatietherapeut, filosoof en een wetenschapsjournalist, geven uitleg, feiten en cijfers over het fenomeen en zetten aan tot denken over relaties. Polyamorie roept veel vragen op. Waarom kiezen mensen voor deze open relatievorm? Kan dit werkelijk slagen? Maar ook: waar lopen polyamoristen tegenaan in een samenleving waarin monogamie de norm is? Want trouwen kan maar met twee mensen tegelijkertijd, een huis kopen ook. En wie wordt er eigenlijk vader als je in je huwelijk een kind krijgt van een andere man? Wat doe je als er toch jaloezie de kop op steekt? De documentaire geeft antwoord op dit soort vragen.

Polyamorie – als liefde niet op kan is geproduceerd door TVBV, het bedrijf van Jeroen Pauw dat onderdeel is van EndemolShine Nederland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen