Documentaire Louis van Gaal bij Pathé Thuis
donderdag 14 juli 2022

Documentaire Louis van Gaal bij Pathé Thuis

Louis van Gaal lijdt al sinds eind 2020 aan een heftige vorm van prostaatkanker. Dat heeft de bondscoach van het Nederlands elftal in april bekendgemaakt in het RTL-programma Humberto, waar hij zat om Louis – een documentaire over zijn leven – te promoten. In de film komt zijn prostaatkanker ook ter sprake.

De spelers van Oranje had de 70-jarige Van Gaal nooit iets verteld over zijn medische toestand. “Die weten het niet. Die zien een blos op mijn wangen en denken: wat een gezonde peer is dat. Dat ben ik natuurlijk niet”, meldde Van Gaal.

Filmmaker Geertjan Lassche maakte de film Louis die sinds 14 april in de Nederlandse bioscopen te zien is via distributeur Dutch FilmWorks. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven.

Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privémomenten. In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal. De film Louis is vanaf nu ook online te bekijken bij Pathé Thuis.

Bron: BM

Bericht delen