Documentaire Lekker met Merol bij 3LAB
donderdag 11 juli 2019

Documentaire Lekker met Merol bij 3LAB

Precies één jaar na het uitkomen van de hit Lekker met de Meiden komt BNNVARA met de documentaire Lekker met Merol over zangeres Merel Baldé, beter bekend als Merol.

Matthijs van Camerijk en Daan Börger volgen haar in de maanden voor haar optreden in de grote zaal van Paradiso. Ze zien hoe ze zich -zonder platenlabel- subtiel en met een knipoog opwerkt van slaapkamermuzikant tot toonaangevende popartiest met een serieuze boodschap. Met nummers als Ik Wil Een Kind Van Jou en Hou Je Bek En Bef Me weet ze binnen een jaar tijd Nederland en België te veroveren. Lekker met Merol is vanaf woensdag 24 juli te zien op npo3.nl/3LAB en op youtube.com/NPO3. De trailer van de docu is hieronder te zien.

Na een succesvolle carrière als actrice, met als hoogtepunt een hoofdrol in de musical Soldaat van Oranje, besluit Merel Baldé (28) het roer volledig om te gooien en voor haar werkelijke liefde te gaan: zingen en componeren. In no-time ontgroeit ze onder haar artiestennaam Merol de studentencafé’s, wint ze de Dordtse Popprijs en wordt ze 3FM-talent.

Als dan blijkt dat ze drie keer mag optreden in Paradiso komt ze voor een uitdaging te staan: hoe zet ze haar nummers en al deze thema’s om in een spectaculaire liveshow? De documentaire Lekker met Merol biedt een kijkje in de creatieve geest van Merel Baldé en laat zien hoe ze alles wat er op haar af komt op een positieve manier naar haar hand zet.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen