Divimove neemt VideoDays over
dinsdag 16 januari 2018

Divimove neemt VideoDays over

Twee toonaangevende spelers op het gebied van nieuwe media slaan de handen ineen. Divimove, de Europese onderneming op het gebied van online video met 1200 influencers en ruim 1,5 miljard views per maand op YouTube, neemt de VideoDays over. VideoDays is Europa’s grootste bijeenkomst van YouTubers waar meer dan 15.000 bezoekers op afkomen. 

De organisatie van VideoDays wordt volledig in Divimove geïntegreerd. Het voornemen van Divimove is om op  termijn dit event in Duitsland verder uit te bouwen en het verder te laten groeien naar andere Europese landen.  VideoDays is het grootste Europese live-event voor sterren van sociale media en hun fans, met ruim 15.000 bezoekers, 150 artiesten en 200 geaccrediteerde mediavertegenwoordigers. VideoDays vormt het centrale trefpunt voor YouTubers en influencers die een achterban hebben weten op te bouwen via platforms als Instagram, Facebook en Snapchat, met een publiek dat in de miljoenen loopt. Dit jaarlijks terugkerende tweedaagse evenement wordt gehouden in de Keulse LANXESS Arena.

Met deze strategische overname wil Divimove zich ontwikkelen tot de media-onderneming van de nieuwe generatie. De overname van de VideoDays vormt daarmee een belangrijke mijlpaal. Het team van het eigen creatieve bureau voor online videocontent, Brandboost by Divimove, is voortaan verantwoordelijk voor alle marketing van VideoDays.

“VideoDays is begonnen met een bijeenkomst die min of meer het karakter had van een schoolreünie. Het heeft zich ontwikkeld tot een jaarlijks terugkerende must voor de online sector. Als gevestigd merk met een fantastisch team heeft VideoDays enorm veel potentie en vormt daarmee een interessante aanwinst voor onze uitbreidingsstrategie in de live-evenementenbranche. Ons doel is om het succesverhaal van de VideoDays voort te zetten, waarbij we samenwerking zoeken met alle betrokken partners om dit event ook voor de komende jaren verder te blijven ontwikkelen. Behalve dat we van plan zijn om verspreid over heel Europa meer kantoren van Divimove te openen, willen we ook de VideoDays in meer landen gaan organiseren,” aldus Philipp Bernecker, Co-Founder en Chief Marketing Officer van Divimove.

VideoDays ging in 2010 van start met Christoph Krachten, voormalig algemeen directeur van Mediakraft, om de scheppers van online content en hun fans bij elkaar te brengen. In zijn nieuwe functie als Creative Head van de Videodays bij Divimove blijft hij als ambassadeur dit evenement promoten. Krachten over de overname: “Wij zijn er ontzettend trots op dat wij als klein team zoiets moois hebben weten te bereiken. Wij hadden tot dusverre niet de middelen om de volgende stap te kunnen zetten, dat wil zeggen om de VideoDays ook elders in Europa te organiseren. We hebben de ideale partner gevonden in Divimove, dat al jarenlang in heel Europa succesvol samenwerkt met jong talent. Divimove kan de VideoDays naar een hoger niveau tillen.”

Dit jaar worden de VideoDays gehouden op 24 en 25 augustus. Ook dit jaar worden er meer dan 15.000 bezoekers verwacht in twee dagen waarbij de bezoekers de sterren van de sociale media in levenden lijve kunnen ontmoeten en worden getrakteerd op live entertainment. De eerste ster die haar aanwezigheid heeft bevestigd en ook als co-host zal optreden, is Melina Sophie, die met meer dan 1,7 miljoen abonnees op YouTube één van de succesvolste makers van digitale content is.

Bron: Divimove/BM

Bericht delen