Dit zijn de winnaars van de Guidinc. Streaming Video Awards
vrijdag 3 december 2021

Dit zijn de winnaars van de Guidinc. Streaming Video Awards

Donderdag 2 december was de dag van de uitreiking van de tweede Guidinc. Streaming Video Awards 2021. Dé publieksprijs voor alles wat streaming is. En dit zijn de winnaars.

Beste film
Ferry (Netflix)
De film over Ferry Bouman voordat hij de grote drugsbaas uit Undercover werd. Frank Lammers speelt de sterren van de hemel. En de film heeft -naast veel geweld- ook nog een romantisch tintje wanneer Ferry en zijn latere vrouw Danielle (Elise Schaap) elkaar ontmoeten op de kermis.

Beste serie
Squid Game (Netflix)
In oktober keek de hele wereld naar het Zuid-Koreaanse Squid Game. De reeks over een stel sloebers dat dodelijke kinderspelletjes speelt voor heel veel geld werd dé hit van het jaar.

Beste documentaire
De Kinderen van Ruinerwold (NPO Start)
Jessica Villerius maakte een indrukwekkende documentaire over de vier oudste kinderen die jarenlang leden onder de tirannie van hun vader. De driedelige docu won dit jaar ook al de Gouden Televizier-Ring.

Favoriete realityshow
Chateau Meiland (SBS6/KIJK)
Martien, Erica en Maxime veroverden Nederland met hun doldwaze avonturen in een Frans kasteel. Inmiddels zijn ze terug in Nederland waar ze populair zijn gebleven.

Favoriete filmquote aller tijden
Forrest Gump
‘My momma laways said life was like a box of chocolates. You never know what you gonna get’

Favoriete streamingdienst
Netflix
Netflix is onverminderd de populairste streamingdienst van Nederland. De reden? Het ongekend grote aanbod van content. De dienst overspoelt ons wekelijks met tientallen nieuwe series, films en docu’s.

De live-uitreiking van de Guidinc. Streaming Video Awards met presentatrice Dzifa Kusenuh terugkijken kan hier.

Bron: Guidinc./BM

Bericht delen