Disney+ vraagt extra betaling van € 21,99 voor bekijken Mulan
woensdag 26 augustus 2020

Disney+ vraagt extra betaling van € 21,99 voor bekijken Mulan

De nieuwe film Mulan is vanaf 4 september te zien bij Disney+ voor een eenmalige bijbetaling van € 21.99. Voor dit bedrag kunnen abonnees de film zo vaak zien als ze willen.

De film was oorspronkelijk gepland om in november 2018 in de bioscoop te verschijnen, maar dat lukte niet wegens concurrerende titels en vervolgens de wereldwijde corona-pandemie. Disney heeft er nu voor gekozen om af te zien van een grote bioscooprelease in veel landen en te kiezen voor distributie via Disney+, tegen forse betaling.

Filmmaker Niki Caro brengt in Mulan het epische verhaal van de legendarische krijger van China tot leven, waarin een heldhaftige jonge vrouw uit liefde voor haar familie en haar land alles riskeert om een van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend. Yafei Liu speelt de rol van Mulan.

De productie van de film heeft circa 170 miljoen euro gekost. Disney gaf verder al een behoorlijk bedrag uit aan marketing om de film wereldwijd te promoten. De totale kosten worden door deskundigen geschat op zo’n 253 miljoen euro. De vraag is nu of dat bedrag terug te verdienen is met distributie via Disney+.

Op langere termijn zal Disney+ de film Mulan overigens zonder bijbetaling aanbieden aan alle abonnees, maar wanneer dat gebeurt is nog niet bekend.

Bron: BM

Bericht delen