Disney neemt afscheid van Netflix
dinsdag 16 januari 2018

Disney neemt afscheid van Netflix

De films van Walt Disney zijn binnenkort niet meer te zien op Netflix. Disney komt met een eigen streamingdienst. Na jaren van samenwerking heeft Disney besloten dat er vanaf 2019 geen Disney-films meer te zien zijn op Netflix. 

Disney-films die nu al door Netflix worden aangeboden en Marvel-producties en de Star Wars-films blijven daar gewoon te zien. Disney en Netflix hebben daarvoor contracten getekend en die zullen worden nageleefd.

Disney komt met twee varianten: eerst de familiefilms en later een applicatie voor ESPN. De sportzender is al jaren een probleem voor Disney, dat veel geld kwijt is aan de rechten en contracten met de kabelaars. Ook in de VS wordt steeds minder tv gekeken waardoor het bedrijf betalende klanten ziet weglopen. Met een streamingsdienst wil Disney die inkomsten terugwinnen. Disney heeft zich ingekocht bij een BAMTech, waar het al een pluk aandelen had.

Beleggers van Netflix waren niet blij met het nieuws, het aandeel verloor ruim 3 procent. De aandeelhouders van Disney waren nog meer teleurgesteld, bijna 4 procent ging er van dat aandeel af. Dat had echter ook te maken met teleurstellende kwartaalcijfers. Zowel de inkomsten (14,2 miljard dollar) als de winst (2,4 miljard dollar) waren minder dan dezelfde periode vorig jaar en ook onder de verwachting van analisten.

Bron: BNR/BM

Bericht delen