Disney legt bij reorganisatie focus op streamingdiensten
dinsdag 13 oktober 2020

Disney legt bij reorganisatie focus op streamingdiensten

Disney gaat meer inzetten op de videostreamingdiensten van het bedrijf. Dat blijkt uit een reorganisatie van het managementteam, meldt Bloomberg dinsdag. Alle tv-netwerken, filmstudio’s en streamingdiensten vallen voortaan onder één divisie met de naam Media en Distributie.

De streamingdiensten Disney+, ESPN+ en Hulu vallen in de toekomst bovendien onder één manager. Door de coronacrisis zijn de streamingdiensten, waarmee consumenten direct worden bereikt, belangrijker geworden voor Disney. De filmtak heeft het moeilijk, omdat de bioscopen grotendeels gesloten zijn in grote delen van de wereld.

Disney maakte recentelijk bekend de nieuwe Pixar-film Soul eerst uit te brengen op het streamingplatform Disney+. De animatie- en familiefilm zou vanaf 20 november in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien, maar Disney heeft de film van het rooster gehaald en besloten om de titel vanaf 25 december op zijn eigen streamingplatform in de Verenigde Staten en andere landen aan te bieden.

De filmstudio deed dit al een keer eerder: de liveactionfilm Mulan sloeg de bioscopen over en was direct voor gebruikers thuis te zien.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen