Disney+ heeft ruim 60 miljoen abonnees
donderdag 6 augustus 2020

Disney+ heeft ruim 60 miljoen abonnees

Wereldwijd hebben 60,5 miljoen mensen een abonnement op Disney+. Daarmee heeft het entertainmentbedrijf nu al het doel bereikt dat het zich bij de lancering van het streamingplatform had gesteld voor 2024. Het ‘huis van de muis’ mikte op 60 tot 90 miljoen leden na vijf jaar.

Dat het streamingplatform zo goed loopt, was wel het enige goede nieuws dat CEO Bob Chapek eerder deze week had te melden. Hij maakte ook bekend dat The Walt Disney Company in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 4,7 miljard dollar heeft geleden. Door de coronapandemie bleven veel pretparken van het entertainmentconcern gesloten en moest een aantal filmpremières worden uitgesteld.

Disney maakte ook bekend dat de film Mulan definitief in veel landen geen grote bioscooprelease krijgt. De film, een live-actionversie van de gelijknamige animatiefilm uit 1998, is vanaf september in de meeste landen alleen op Disney+ te zien. Dat kost abonnees 25 euro, bovenop de maandelijkse abonnementskosten. De website Disneyplusser.nl heeft inmiddels een poll geplaatst, waaruit blijkt dat 96 procent van de Disney+ abonnees niet van plan is een dergelijk bedrag te betalen.

Disney komt in 2021 met een tweede internationale streamingdienst: Star. Het bedrijf laat nog niet weten in welke landen de dienst beschikbaar komt. Ook de abonnementstarieven zijn nog niet bekend. De nieuwe streamingdienst krijgt content van bedrijven die al in het bezit van Disney zijn. Hieronder vallen ABC Studios, FOX Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight.

Bron: AD/BM

Bericht delen