dinsdag 16 januari 2018

Discovery start D Tour YouTube kanaal

De Amstelveense Bas Jongerius is begonnen aan zijn fietstocht naar China. En zijn eerste video staat nu online op het D Tour YouTube kanaal.

Daarin is te zien hoe Bas emotioneel afscheid neemt van zijn familie en vrienden en vanuit Amsterdam zijn eerste kilometers fietst van de naar schatting 12.000 die hij te gaan heeft om in China aan te komen. Bas filmt alles zelf met GoPro’s en drones en zijn fietsavonturen zijn elke woensdag te zien in een nieuwe aflevering. Hiermee geeft hij een unieke inkijk in zijn reis en kan de kijker van dichtbij meemaken wat er allemaal op Bas zijn pad komt. 

Bas fietst gemiddeld 400 kilometer per week en hij fietst van Amsterdam naar China, via Duitsland, de Balkan, Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië. Eén van de grote onzekerheden op de route van Bas is de stabiliteit van de regio’s waar hij doorheen wil fietsen.

Het wel of niet kunnen verkrijgen van een visum is vaak onzeker tot het laatste moment en daarom is de genoemde route een benadering van de uiteindelijk af te leggen route. Wie Bas Jongerius is en wat zijn voorbereidingen voor deze reis zijn geweest, is ook te zien op D Tour.

Een nieuwe aflevering van D Tour staat elke woensdag om 16.00 uur online op het D Tour YouTube-kanaal.

Bron: Discovery Networks Benelux/BM

Bericht delen