Discovery maakt lokale productie op YouTube
dinsdag 16 januari 2018

Discovery maakt lokale productie op YouTube

Discovery Nederland gaat een lokaal programma produceren speciaal voor Youtube. In D TOUR volgt de zender de Amstelveense avonturier Bas Jongerius op zijn fietsreis van Amsterdam naar China. Bas filmt zijn hele reis, die naar verwachting een hal jaar in beslag neemt, met GoPro’s en drones. D TOUR wordt geproduceerd in samenwerking met Bruut Amsterdam.

Discovery neemt de kijker wekelijks mee op in korte video’s over zijn belevenissen. Tijdens de 12.000 kilometer van Amsterdam naar China krijgt Bas te maken met zijn fysieke gesteldheid, de gebieden waar hij doorheen reist, zijn uitrusting, maar natuurlijk ook wat de tocht mentaal met hem doet. Bas is nieuwsgierig hoe het is om niet meer 24/7 online te zijn. Krijgt hij last van een zogenaamde digitale detox? Zondag 26 maart stapt Bas op zijn fiets om zijn droom te laten uitkomen en jongeren te inspireren hun dromen te verwezenlijken. Naar verwachting is de eerste video te zien in mei via. Discovery publiceert daarna wekelijks een nieuwe video.

Voor Discovery Nederland is het voor het eerst dat er een serie wordt gemaakt puur en alleen voor YouTube. Dat de reeks draait om Bas en zijn avonturen vindt Brent Renniers, marketing manager Discovery, heel passend bij de zender: “Discovery laat dagelijks verhalen zien van mensen die hun wereld vergroten en wil hiermee kijkers inspireren dit zelf ook te doen. Het avontuur van Bas past uitstekend bij Discovery. Zonder enige ervaring gaat Bas een uitdaging van wereldformaat aan.”

Bas gaat gemiddeld 400 kilometer per week fietsen. Hij fietst via Duitsland, de Balkan, Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië. De grootste reden om naar China te fietsen is de grote diversiteit van regio’s onderweg. Eén van de grote onzekerheden op de route van Bas is de stabiliteit van de landen waar hij doorheen wilt fietsen. Het wel of niet kunnen verkrijgen van een visum is vaak onzeker tot het laatste moment en daarom is de genoemde route een benadering van de uiteindelijk af te leggen route.

Bron: Discovery/BM

Bericht delen