Discovery Benelux start Dplay
donderdag 14 februari 2019

Discovery Benelux start Dplay

Met Dplay kondigt Discovery Benelux de start aan van een nieuwe streaming video on demand service, die programma’s van onder andere Discovery, TLC en Investigation Discovery aanbiedt.

Consumenten kunnen programma’s on demand tot zeven dagen terugkijken en enkele programma’s ook vooruit kijken. Daarnaast is het mogelijk om live televisie te kijken naar de zenders Discovery, TLC en Investigation Discovery. Dplay is naast de app voor mobiel en tablet (iOS en Android), ook als desktopversie beschikbaar en tevens te streamen naar televisie via Airplay of Chromecast. Consumenten die zich registeren voor de OTT-service kunnen Dplay uitproberen tijdens een gratis proefperiode van twee weken. Een maandabonnement kost € 3,99.

Alco de Jong, VP Country Manager Discovery Benelux: “Met Dplay geven we de kijker toegang tot een uitgebreid aanbod met onze factual entertainment- en non-fictie programmering. Het gaat hierbij om programma’s als Salvage Hunters, Wheeler Dealers, My 600-lb Life, Say Yes To The Dress, Evil Lives Here en Lake Erie Murder. We gaan ook enkele premières van programma’s exclusief aanbieden op Dplay voordat het op televisie te zien is. Denk aan Gold Rush White Water (april) en Dr. Pimple Popper (februari).”

Kasia Kieli, President & Managing Director van Discovery EMEA: “Nederland is een belangrijke markt voor ons. We hebben onlangs deze regio gekozen voor ons operationele pay tv-hoofdkantoor in Europa, we vieren dit jaar 30 jaar Discovery in Europa en zijn blij dat we met Dplay verder investeren in deze markt. Het is onderdeel van onze strategie om onze content aan zoveel mogelijk liefhebbers van onze programma’s aan te bieden, waar en wanneer ze dat willen.”

Voor de consument die een idee wil krijgen wat er op Dplay te zien is, is het mogelijk om zonder abonnementskosten naar Dplay te bekijken. De gebruiker kan dan, na registratie van persoonsgegevens, een kleine selectie van de content zien met reclame. Op deze manier kan de consument kennismaken met titels van de zenders Discovery, TLC en Investigation Discovery.

Bron: Discovery Benelux/BM

Bericht delen