Digitale voortzetting van Soulshow bestaat vijf jaar
dinsdag 12 mei 2020

Digitale voortzetting van Soulshow bestaat vijf jaar

13 mei 2015 was een bijzondere dag voor dj Ferry Maat. Op die dag begon Soulshow Radio, de digitale voorzetting van zijn legendarische radioprogramma Soulshow.

Dat bereikte in de jaren zeventig en tachtig bij de TROS op Radio 3 een publiek van ruim 700.000 luisteraars, een luistercijfer waar de huidige radiozenders alleen maar van kunnen dromen. Maar ook daarna wist het programma via Radio 10, Radio 538, Radio Veronica en Sublime de Soulshow-fans bij elkaar te houden.

““De keuze voor een internetversie van de Soulshow was vijf jaar geleden: nu of nooit”, zegt Ferry Maat. “Wat is er mooier dan je eigen radiostation te runnen, te kunnen doen waar je zin in hebt zonder op de vingers getikt te worden door managers. Radiobaasjes die er voor ‘doorgeleerd’ hebben om muzikale eenheidsworsten te creëren en doelbewust de ziel uit de radio te halen.”

Soulshow Radio heeft in de afgelopen vijf jaar een vast luisterpubliek opgebouwd, door de combinatie van de bekende Soulshow classics en nieuwe muziek. Ferry Maat: “Het internet radiostation brengt 24 uur per dag de erfenis van ruim 47 jaar Soulshow. Generaties zijn ermee opgegroeid. Tieners van toen, waaronder zelfs Koning Willem Alexander die onlangs bij een bezoek aan de NPO Radio 2-studio de woorden Soulshow en Ferry Maat spontaan en met veel waardering uitsprak.”

Maat zegt dat de opnames van de Soulshows uit de vorige eeuw dagelijks om 20.00 uur populair zijn bij de luisteraars van Soulshow Radio: “Ze klinken door de moderne techniek beter dan ooit, met dank aan de luisteraars die hun cassettebandjes opstuurden. Die maken we geschikt om opnieuw uitgezonden te worden. De Soulshow is niet voor niets het meest opgenomen programma van de Nederlandse radio.”

Zelf woont de 73-jarige Maat inmiddels al twee jaar in den vreemde. De radiomaker programmeert zijn station tegenwoordig vanaf Bonaire, zijn nieuwe thuis: “Het was tot nu toe een hobbyproject waar ik behoorlijk veel geld instak.” Hij zegt dat hij zich recent heeft aangesloten bij E-Power Radiosales, het bedrijf dat radioreclame mogelijk maakt.

Bron: Soulshow/BM

Bericht delen