Dinsdag 16 januari 2018

Digital storage: probleem of opluchting?

Het komt nog maar sporadisch voor in Hilversum: videotapes. Alle grote broadcasters zijn over op een volledig tapeloze workflow, waar slechts plaats is voor een verdwaalde Digibeta. Ook in de videoarchieven van omroepen en producenten neemt het aantal bandjes gestaag af. Vele uren materiaal zijn gedigitaliseerd dan wel getranscodeerd en veiliggesteld voor een nieuwe periode.

Maar ook de ontwikkelingen en innovatie in de wereld van digital storage hebben hun impact op het beheer van audiovisuele archieven. De prijsdaling in de afgelopen dertig jaar is spectaculair te noemen, maar tegelijkertijd worden de bestanden, onder meer door de komst van HD-televisie, groter en neemt ook het aantal files toe door verandering van de shooting ratio.

Hitachi Data Systems organiseerde op 5 februari in Santpoort een conferentie over de evolutie van IT met speciale aandacht voor de media-industrie. Tijdens een drukbezochte paneldiscussie stond de toekomst van digitale storage centraal. In het panel onder meer Ferry Kesselaar, Manager Technologie bij de NOS. Hij gaf ter inleiding een inspirerende uiteenzetting over het CyberNOS 2.0 project: de volledig geïntegreerde nieuwe werkomgeving van de NOS.

In de maarteditie van Broadcast Magazine is het complete verslag van het HDS forum te lezen. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van onze speciale abonneeactie!

Bron: Broadcast Magazine

 

 

 

 

 

 

 

Bericht delen