Derde editie Online Radio Awards nog digitaler
vrijdag 17 juli 2020

Derde editie Online Radio Awards nog digitaler

De organisatie van de Online Radio Awards heeft bekendgemaakt dat er ook dit jaar weer een feestelijke awardshow plaatsvindt. De uitreiking van de Online Radio Awards is in Beeld en Geluid op dinsdag 6 oktober en het evenement is net als de afgelopen jaren onderdeel van Dutch Media Week.

Door de corona-crisis zal de derde editie van de Online Radio Awards er wel iets anders uit gaan zien. Nog meer dan voorgaande edities zal de nadruk liggen op online. De initiatiefnemers Spreekbuis.nl en verenigde Online Radiostations (v-OR) zullen deze keer geen complete Online Radio Day organiseren, met een congres, expo en netwerkborrel. Ondanks deze beslissing zal de uitreiking van de Online Radio Awards dit jaar wel gewoon plaatsvinden.

Het is goed te merken dat vooral online radio en podcasting niet stilstaan. Naast de groei in aantallen luisteraars weten adverteerders ook online radio en podcasting steeds steviger te omarmen. Het begint daarmee een volwassen industrie te worden. Voor de 2020-editie is daarom gekozen voor het toepasselijke thema Groei.

Categorieën:
Beste online radiostation
Beste podcast
Beste online presentator/presentatrice
Beste online radio ambassadeur

Voor de nieuwe editie zijn er nu al in de diverse categorieën ruim 700 kandidaten geselecteerd. Tot half augustus kunnen makers en het publiek nog niet vermelde online stations, podcasts en presentatoren aanmelden. Vanaf 15 augustus kan het publiek een maand lang op onlineradioawards.nl stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. De jury kiest uit de shortlist met de meeste stemmen de winnaars. De shortlist bestaat per categorie uit vijf nominaties. De vakprijs voor ‘Beste online radio ambassadeur’ wordt geheel door de jury bepaald.

Online Radio Awards 2020-jury
Peter Contant (MAX Magazine, GOOISCH…als lifestyle, voorzitter v-OR)
Richard Otto (Tens Media, uitgever van Spreekbuis.nl)
Pierre Papa (Radiocoach)
Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL, voormalig dj/vj 3FM en TMF)
Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
Liedewij Hentenaar (Directeur Radio Advies Bureau)
Mischa Blok (Radio- en podcastmaakster NPO Radio 1)
Vincent Bijlo (Cabaretier, podcaster en radio columnist)

De Online Radio Awards zullen op dinsdag 6 oktober tijdens een (online) show in Beeld en Geluid worden uitgereikt. Kijk voor meer informatie op onlineradioawards.nl.

Bron: Spreekbuis/BM

Bericht delen