De wereld gaat ‘op zwart’ voor de natuur tijdens EarthHour
zondag 21 maart 2021

De wereld gaat ‘op zwart’ voor de natuur tijdens EarthHour

Op zaterdag 27 maart doen we overal ter wereld om 20.30 uur lokale tijd weer één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op onze planeet.

In Nederland organiseert het Wereld Natuur Fonds (WWF) voor deze 15e editie de speciale livestream EarthHour LIVE met in het donker optredens, inspirerende verhalen en entertainment met onder anderen Danny Vera, Armin van Buuren, Humberto Tan, André Kuipers en Amara Onwuka.

Golf over de aardbol
EarthHour start op 27 maart in de Stille Zuidzee en reist vervolgens als een golf over de aardbol. Miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven in meer dan 185 landen over de hele wereld doen jaarlijks mee aan deze internationale actie van WWF. Vanwege de coronapandemie is EarthHour net zoals vorig jaar vooral een online evenement.

EarthHour LIVE
In Nederland wordt van 20.15 tot 21.45 uur vanuit de studio van Armin van Buuren de speciale livestream uitgezonden. Als het licht uitgaat om precies 20.30 uur, gaat EarthHour LIVE verder als audiostream. Muziek, inspirerende verhalen van bijzondere gasten, dilemma’s én entertainment komen aan bod. Zoals een mini-show van cabaretier Guido Weijers, een lesje klimaat met weervrouw Amara Onwuka en live optredens van Danny Vera, FRIDAY en Martijn Fischer.

Liefde voor natuur
Humberto Tan: “Mijn liefde voor natuur en wilde dieren stamt uit mijn kindertijd. Ik groeide op in de Amsterdamse Bijlmer en was bijna altijd buiten te vinden. De rand van de stad was toen nog wild. Mijn eigen jeugd bewijst dat de liefde voor natuur vanzelf komt als je als kind de vrijheid krijgt om de natuur te ontdekken. Tot mijn verdriet staat de natuur in Nederland en ver daarbuiten zwaar onder druk. EarthHour is dan ook een goede gelegenheid om hier aandacht te vragen en natuur een stem te geven.”

Bron: Wereld Natuur Fonds/BM

Bericht delen