De Vrienden van Amstel LIVE groot online succes
zondag 17 januari 2021

De Vrienden van Amstel LIVE groot online succes

Erg veel mensen hebben zaterdagavond genoten van de allergrootste online kroeg van Nederland. De Vrienden van Amstel LIVE openden voor het eerst in het 23-jarig bestaan digitaal de deuren.

Door alle covidmaatregelen kon er geen publiek in Ahoy worden toegelaten. Dat heeft twintig artiesten er niet van weerhouden om elkaar tóch op gepaste afstand op te zoeken om Nederland te trakteren op een muzikaal evenement.

Er kon worden gekeken naar duetten en samenwerkingen tussen onder andere Dinand Woesthoff en Willeke Alberti, Rolf Sanchez en André Hazes, Guus Meeuwis en Suzan & Freek, Diggy Dex en Kraantje Pappie. Ook werd het nieuwe nummer Als ik je weer zie van Paul de Munnik, Thomas Acda, Maan en Typhoon ten gehore gebracht. Armin van Buuren pompte, onder toeziend oog van barman Jochem Myjer, met zijn set nog even wat extra adrenaline in de show.

Machiel Hofman van producent Tribe Company: “Vlak voor aanvang was het nog even spannend of de livestream het aantal bezoekers aan zou kunnen doordat op het laatste moment nog zo’n 100.000 mensen een ticket wilden bemachtigen. De animo bleek veel groter dan vooraf werd gedacht, de capaciteit werd kort voor aanvang daarom nog even flink opgeschroefd. Om half acht stond er al een lange rij voor de virtuele deur; vanaf 19.30 uur stroomde de grootste online kroeg vol met 500 mensen per seconde.”

650.000 mensen hadden via de Amstel-site een gratis kaartje op zak. In totaal liep dat bij aanvang van de show nog flink op tot 750.000. Op verschillende apparaten zoals tv’s, smartphones en tablets werd ingelogd. Uitgaande van een gemiddelde van 2,3 kijkers per huishouden hebben er naar schatting zo’n 1,7 miljoen mensen naar de show gekeken. In binnen- én buitenland, want er is vanuit 100 landen ingelogd. Ook opvallend is de kijkduur, door het overgrote deel van de kijkers is De Vrienden van Amstel LIVE vanaf het begin tot aan sluitingstijd gekeken.

Bron: Amstel/BM

Bericht delen