Dinsdag 16 januari 2018

De Tuin der lusten genomineerd voor prijs

De interactieve documentaire Jheronimus Bosch, De Tuin der lusten is genomineerd voor de SpinAwards in de categorie Innovation. De website, gelanceerd in februari, biedt de mogelijkheid om tot in de kleinste details in te zoomen op het drieluik.

De bezoeker kan vrij door het schilderij navigeren om zelf de verhalen achter de taferelen te ontdekken, of de audiovisuele rondleiding volgen met de stem van Midas Dekkers. Jongeren nemen de Klokhuis-tour door het schilderij, met de stem van Nienke de la Rive Box. Er is ook een Engelstalige versie.

NTR Internet & Innovatie, Het Uur van de Wolf en Pieter van Huystee Film ontwikkelden de interactieve documentaire in samenwerking met de NPO. Bureau Q42 was verantwoordelijk voor de techniek. De soundscape is gecomponeerd door Paul M. van Bruggen.

De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De prijzen worden uitgereikt aan Nederlandse en Belgische inzenders tijdens de jaarlijkse SpinAwards Night. Die vindt dit jaar plaats op 21 april in Amsterdam.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen