Dinsdag 16 januari 2018

De Telegraaf introduceert Apple TV app

De Telegraaf introduceert morgen een nieuwe Apple TV app die toegang biedt tot (een deel) van de online videocontent van de verschillende merken van de Telegraaf Media Groep (TMG). In de app worden ook veertig Telesport Today The road to Rio-afleveringen vertoond, in aanloop naar de Olympische Spelen.

TMG zet hiermee een eerste stap in de eerder aangekondigde plannen om een volwaardig online televisieaanbod te introduceren op het gebied van nieuws en sport. De Telegraaf Apple TV app is te downloaden in de App store en bevat content van onder andere De Telegraaf, Telesport, Vrouw, Privé, Autovisie en DFT. De app wordt voortdurend geüpdate met het laatste nieuws en de video’s zijn ook op een zelfgekozen moment terug te kijken. Om de app voor iedereen toegankelijk te maken, is er een speciale Apple TV-aanbieding: De Telegraaf abonnees krijgen via de website een korting van € 30 bij aanschaf van een Apple TV (4e generatie).

De ervaringen die hiermee worden opgedaan, dienen als basis om het toekomstige platform voor het online televisieaanbod optimaal in te kunnen richten. Dat moet uiteindelijk de door TMG gewenste versnelling in de beweging ‘van woord naar beeld’ realiseren. Met behulp van een volwaardig online televisiekanaal gaat TMG content van de verschillende merken toegankelijk maken voor de consument – waar, wanneer en hoe de consument dat maar wil.

De Telegraaf en Dumpert bieden al langer online videocontent aan wat nu al zo’n 190 miljoen videoviews per maand oplevert op desk- en laptop, tablet en smartphone. De volledige programmering en de verwachte datum van livegang worden begin oktober tijdens het TMG 24/7-event bekend gemaakt.

Bron: TMG/Broadcast Magazine

Bericht delen