De Slag om de Schelde vanaf 15 oktober wereldwijd op Netflix
dinsdag 14 september 2021

De Slag om de Schelde vanaf 15 oktober wereldwijd op Netflix

Vanaf 15 oktober geeft Netflix de meest succesvolle Nederlandse bioscoopfilm van 2021, De Slag om de Schelde, een wereldpodium.

De film die het vrijwel onbekende verhaal van de bevrijding van Zuid-Nederland vertelt, trok ruim 400.000 bezoekers naar de bioscoop en behaalde daarmee de Platina Film Award. Met de komst van het oorlogsdrama van Levitate Film naar Netflix krijgt deze veldslag de aandacht van een wereldwijd publiek.

De Slag om de Schelde is met een budget van 14 miljoen euro een van de duurste Nederlandse films ooit. De Belgische co-producent is Caviar. De film is in co-productie gemaakt met de EO en ondersteund door NPO, CoBo, Nederlands Filmfonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax-Shelter.

Over De Slag om de Schelde
November 1944. Op het onder water gelopen eiland Walcheren in Zeeland vechten duizenden geallieerden tegen het Duitse leger. Drie jonge levens raken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat tegen wil en dank in het verzet betrokken raakt, komen voor cruciale keuzes te staan die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid maar ook over de vrijheid van anderen.

Credits
Producent: Levitate Film
Producer: Alain de Levita
Regisseur: Matthijs van Heijningen Jr.
Scenarioschrijver: Paula van der Oest
Uitvoerend producenten: Mark van Eeuwen, Frank Klein en Paula van der Oest
Cast: Gijs Blom, Jamie Flatters, Susan Radder, Jan Bijvoet, Tom Felton, Coen Bril, Theo Barklem-Biggs, Scott Reid, Marthe Schneider, Ronald Kalter, Hajo Bruins, Justus von Dohnányi, Joep Paddenburg, Mark van Eeuwen

Bron: Netflix/BM

Bericht delen