Dinsdag 16 januari 2018

De Leeuw bedreigd om VARA-cartoon

Paul de Leeuw is een van de personeelsleden van de VARA die bedreigd worden vanwege de kritische PVV-cartoon op VARA-weblog Joop.nl. De zanger/presentator uitte donderdagavond in de Madiwodovrijdagshow zijn afkeer over einddredacteur Francisco van Jole, die de cartoon inmiddels van Joop.nl heeft laten verwijderen.

De Leeuw en zijn gezin moeten worden beveiligd omdat ‘een tekenaar’ en ‘een hoofdredacteur’ meenden een bepaalde cartoon op een VARA-site te moeten zetten, aldus de presentator donderdagavond. Tijdens het slot van het programma vroeg De Leeuw zijn bedreigers hem niet verantwoordelijk te stellen voor de daden van de leiding van Joop.

Op symbolische wijze zong De Leeuw een slaapliedje voor Van Jole. “Hé Francisco weltrusten, droom en denk maar niet te veel… aan de brief en de bedreiging, van het VARA-personeel.”

In de inmiddels omstreden cartoontekening worden de zogenoemde tuigdorpen die Wilders wil opzetten vergeleken met vernietigingskampen uit de Tweede Wereldoorlog. De cartoon stond sinds vrijdag op internet en werd donderdagmiddag van de website verwijderd.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen