De grote ambities van Videoland
maandag 25 april 2022

De grote ambities van Videoland

Met naar verluidt 1,1 miljoen betalende abonnees en een bereik van meer dan drie miljoen Nederlanders is Videoland al een serieuze factor in het internationale streaminglandschap, maar het on demand platform van RTL wil (veel) meer.

Die ambities werden nog eens dik onderstreept tijdens een speciaal evenement in Amsterdam, waar ruim 250 makers aanwezig waren om te horen hoe het team van Videoland de toekomst van streaming ziet en hoe volgens hen de Nederlandse creatieve industrie het verschil kan maken. Sinds 2015, de start van Videoland, zijn meer dan 145 Videoland Originals uitgebracht en op dit moment zijn er meer dan honderd in ontwikkeling.

Op het gebied van drama worden de investeringen bijna verdriedubbeld en vanaf 2023 zullen meer dan tien nieuwe dramaseries per jaar te zien zijn. Hoewel de focus ligt op lokale producties, is Videoland ook klaar voor een samenwerking over de grens en stapt daarvoor in de internationale coproductie Europe by Train van de Amerikaanse showrunner Mark Williams (Ozark).

In bijgaande videoreportage zeggen Ellen van den Berghe en Mylène Verdurmen, respectievelijk Hoofd Content en Drama bij Videoland, daar meer over.

Bron: BM
Foto: Samuel van Leeuwen/RTL Nederland

Bericht delen