De Familie Claus: Eerste Nederlandse kerstfilm op Netflix
woensdag 7 oktober 2020

De Familie Claus: Eerste Nederlandse kerstfilm op Netflix

De Familie Claus zal in december de allereerste Nederlandse Kerstfilm worden op Netflix. Het is een Nederlands-Vlaamse co-productie.

Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader.

Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman!

De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules zijn vader er niet meer is, heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen… Wanneer grootvader zijn been breekt, besluit Jules hem te helpen. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met anderen moet hij eerst zelf weer leren om van het mooiste feest ter wereld te houden.

Er zijn rollen weggelegd voor onder meer Bracha van Doesburgh, Renée Soutendijk, Eva Van der Gucht, Josje Huisman, Janne Desmet, Stefaan Degand, Bert Haelvoet, Sien Eggers, Carly Wijs en Pommelien Thijs.

De film is geproduceerd door Dingie Film in samenwerking met Dutch FilmWorks. Willem Pruijssers van Dutch FilmWorks: “De Familie Claus is de állereerste Nederlands-Vlaamse kerstfilm. Een project van de getalenteerde producenten van Dingie Film, met een mooie mix van bekende acteurs uit beide landen. Een universeel verhaal over verdriet, familie en verantwoordelijkheid, ingepakt als een spannend kerstverhaal met een vleugje magie. We zijn dan ook trots dat Netflix de film heeft aangekocht.”

Bron: Netflix Nederland/BM

Bericht delen