dinsdag 16 januari 2018

De 12 van Oldenheim bij Videoland

De 12 van Oldenheim, geproduceerd door Endemol Shine Nederland, is vanaf woensdag 24 mei direct in zijn geheel te zien bij Videoland. In 2018 zendt RTL 4 de serie uit.

In De 12 van Oldenheim volgen we de levens van de inwoners van Oldenheim, een oer-Hollands dorp waar families al generaties lang wonen en waar de sociale controle hoog is. We leren een makelaar kennen die een dubbelleven leidt, een ambitieuze bankmanager met psychische problemen, een apotheker die zich bezighoudt met praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen en een overspannen docent op een middelbare school.

De aantrekkingskracht van De 12 van Oldenheim zit hem volgens scenarioschrijver Lex Passchier vooral in de claustrofobische sfeer die als een steeds zwaarder wordende deken wekenlang over het dorp Oldenheim ligt en de inwoners én de kijker tot nadenken aanzet. Het thrillerdrama is gebaseerd op onzekerheid. Het niet weten. Wat in alle karakters de meest heftige emoties losmaakt. Met verstrekkende gevolgen.

De serie De 12 van Oldenheim is naar een idee van Lex Passchier geregisseerd door Anne van der Linden en Remy van Heugten. De scenario’s van de mysterieuze dramareeks zijn geschreven door Lex Passchier en Martin van Steijn.

Bron: RTL Nederland/BM   

Bericht delen