dinsdag 16 januari 2018

Dagelijkse podcast van BNR en FD

BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad starten maandag met een nieuwe dagelijkse podcast genaamd Newsroom. Roos Abelman presenteert de podcast, die ongeveer 20 minuten zal duren.

Newsroom is rond het middaguur beschikbaar via iTunes, Spotify en de BNR-app.

De podcast behandelt de drie grootste verhalen van de dag met journalisten van het FD en BNR en biedt verdieping en achtergrond bij de onderwerpen. “De naam Newsroom zegt het eigenlijk al, Roos Abelman loopt met de microfoon over de redactievloer en zoekt de journalisten op die de verhalen hebben geschreven”, legt BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich uit.

De journalisten zullen vertellen over het verhaal en over hun werkwijze. Er komen geen externe gasten aan bod.

FD-lezers en BNR-luisteraars zijn primair de doelgroep. Newsroom is volgens Fröhlich een extra service in de middag. In de ochtend verschijnt het FD en is er de actualiteitenuitzending van BNR. “En als we het ’s ochtends vroeg zouden doen, mis je toch een hoop van wat er nog gebeurt in de ochtend”, zegt Fröhlich.

De nadruk ligt op financieel-economische onderwerpen en nieuws over innovatie en mobiliteit. Fröhlich denkt dat deze onderwerpen ook voor een groter en breder publiek interessant zijn. “Het wordt geen high brow financiële podcast.”

Over het aantal luisteraars kan Fröhlich nog weinig zeggen. Hij wil de makers de tijd gunnen om langzaam bereik op te bouwen en te schaven aan de inhoud. “Ik zou het geweldig vinden als we paar duizend mensen kunnen bereiken dagelijks.”

Bron: SVDJ/BM

Bericht delen