Dag en Nacht Media overgenomen door Podimo
woensdag 30 maart 2022

Dag en Nacht Media overgenomen door Podimo

De grootste podcastuitgever van Nederland, Dag en Nacht Media, is overgenomen door de Deense podcastdienst Podimo. Dat hebben beide mediabedrijven bekend gemaakt.

Dag en Nacht Media is in 2016 gestart door jeugdvrienden Tim de Gier en Anne Janssens. Sindsdien groeide de podcastuitgever uit tot de grootste van ons land. Mr. Big, De Rode Lantaarn, Jong Beleggen, Alle Geschiedenis Ooit, Moordcast en De Universiteit van Nederland behoren tot de bekende podcasts van Dag en Nacht Media. Iedere maand worden er acht miljoen afleveringen beluisterd.

In korte tijd is het Deense mediabedrijf Podimo met zijn grote hoeveelheid reclamevrije podcasts en audioboeken uitgegroeid tot de grootste podcastmaker van Europa. Behalve in het eigen thuisland is Podimo actief in onder meer Duitsland, Spanje en Noorwegen.

Abonnement
“De podcastmarkt is ontzettend snel gegroeid de afgelopen jaren”, stelt Tim de Gier. “Door de samenwerking met Podimo kunnen we nu het volume en de kwaliteit van onze podcasts verder opschroeven. Er zijn nog heel veel verhalen die we graag willen vertellen, maar waar we tot nu toe de middelen niet voor hadden.”

Eén van de eerste stappen van de nieuwe eigenaar is de introductie van een podcast-abonnement via de eigen Podimo-app. Voor 5 euro per maand kunnen luisteraars talloze podcasts en luistertalkshows beluisteren op het gebied van misdaad, opvoeden en relaties, zelfontwikkeling en geschiedenis.

Bron: AD/BM

Bericht delen