Curry & Van Inkel lanceren podcastserie
Woensdag 06 november 2019

Curry & Van Inkel lanceren podcastserie

Het voormalige radioduo Curry & Van Inkel komt een eigen podcastserie. Jeroen van Inkel en Adam Curry beluisteren oude fragmenten uit het archief van Jeroen en praten met personen uit de Curry & Van Inkel-tijd die op de één of andere manier met het programma te maken hebben gehad.

De twee radiomakers lieten dinsdag in de uitzending van DWDD weten: “Je hoort de verhalen van achter de schermen, niet eerder gehoord audiomateriaal en zogenaamde air-checks.”

Curry & Van Inkel, die elkaar leerden kennen bij de Amsterdamse radiopiraat Decibel, was een radioprogramma dat zich kenmerkte door een duopresentatie en brutale stijl met veel gepraat in een tijd waarin dat niet gebruikelijk was. Het programma ging in 1984 van start op Hilversum 3 en was te horen tot 1987, toen Curry naar Amerika vertrok. Curry & Van Inkel introduceerden diverse Amerikaanse radiovondsten op de Nederlandse radio: de jingles in liedjesvorm, het tromgeroffel in de studio en het weggeven van prijzen aan bellers en brievenschrijvers.

Ook het gebruik van de Optimod voor een beter, harder en helderder FM-stereogeluid, werd door Adam Curry en Jeroen van Inkel namens Veronica en in samenwerking met de TROS op Hilversum 3 geïntroduceerd. De nieuwe podcast verschijnt één keer per twee weken. In de eerste aflevering praat Jeroen van Inkel met Mario de Pizzaman.


Bron: Radiofreak/BM

Bericht delen