Cross Media Café: State of streaming
maandag 24 januari 2022

Cross Media Café: State of streaming

Op 1 februari organiseren Beeld en Geluid en Media Perspectives een Cross Media Café over Nederlandse initiatieven op het gebied van streaming.

Naast de internationale partijen als Netflix en Amazon, zijn er in Nederland tal van andere initiatieven op het gebied van streaming video. In dit Cross Media Café vinden gesprekken plaats met interessante partijen die zich op verschillende manieren bezighouden met streaming.

Er wordt gekeken naar nieuwe kanalen, productiemethodes en nieuwe vormen van interactie. Van een bibliotheek vol treinvideo’s en een videodienst waarbij je kunt koken met Michelin-chefs, tot het verbeteren van de techniek rondom videostreams en de marketing en data achter nichekanalen. Al deze ontwikkelingen bieden mogelijkheden om nieuwe vormen van streaming aan te bieden.

Sprekers
Jeroen Wijering, Co-founder en creator JW Player – JW Player is een white label videoplatform met wereldwijd meer dan 1 miljard unieke gebruikers. Jeroen vertelt over de laatste trends op het gebied van streaming.

Corry Siegers, Head of Video Discovery, Bindinc – Mediabedrijf Bindinc is van oudsher marktleider in tv-gidsen in print, maar nu ook bezig met digitale entertainmentgidsen voor de grenzeloze mogelijkheden van streaming video’s.

Jeroen van den Brink, oprichter Cheflix – Online masterclasses volgen van ’s werelds beste sterrenchefs. Dat maakt Cheflix mogelijk, een videodienst waar je kunt leren koken van de beste Michelin-chefs.

Erik de Zwart, radio-dj en ondernemer, oprichter 24Trains – Treinliefhebbers kunnen terecht bij 24Trains, een streamingdienst waar de leukste video’s, films en tijdschriften over treinen verzameld worden.

Iemke Roos, CEO Dutchchannels – NewFaithNetwork en WithLove zijn enkele niche videokanalen die Dutchchannels aanbiedt. Iemke neemt ons mee in de marketing en data achter deze nichekanalen.

Jeroen Elfferich, CEO & co-founder Livery Video – Hoe kun je videostreams beter, voordeliger en interactiever maken? Jeroen vertelt ons erover.

Stef van der Ziel, CEO Jet-Stream / Streaminar – Hoe versimpel je de complexe techniek van streaming, zonder controle en flexibiliteit te verliezen?

Frank van Oirschot, co-founder Ex Machina Group, Livery, Dutch Games Association – Frank schuift aan voor een primeur tijdens dit Cross Media Café: de lancering van de Dutch Streaming Video Association.

Yillmaz Schoen, oprichter en CEO van Tradecast – Yillmaz vertelt over de nieuwe verdienmodellen die Trendcast ontsluit voor lokale en niche kanalen.

Praktische informatie
Het Cross Media Café State of streaming zal plaatsvinden op dinsdag 1 februari van 15.00 – 17.00 uur en is te volgen via een gratis livestream. Aanmelden is hier mogelijk. Een dag voor het event ontvang je de link naar de livestream per mail.

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Er is een chatfunctie tijdens de livestream, dus je kunt ter plekke je vraag stellen! Of stuur hem nu vast in via communicatie@mediaperspectives.nl.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen