dinsdag 16 januari 2018

Crop.video maakt vierkante en verticale video's mogelijk

Online video is hot. Zo vindt meer dan 60 procent van de online videoviews plaats op mobiel en toch worden deze video’s vaak in een te klein of niet passend formaat gepresenteerd.

“Een gemiste kans”, vindt Sjoerd Bleumink van het nieuwe bedrijf Crop.video. “Verticale en vierkante video’s maken veel meer indruk op de timeline van de kijker. Uit onderzoek blijkt dat als je een video in het juiste formaat aanbiedt je video tot wel 9 keer vaker wordt uitgekeken. Crop.video speelt hier op in, met onze online dienst kan het formaat van video’s zeer eenvoudig worden aangepast zodat je videocontent op diverse platforms de impact krijgt die het verdient.”

Crop.video maakt gebruik van technologie die is gebaseerd op Open Computer Vision. Een video wordt na het uploaden automatisch gesplitst in shots en doet op basis van gezichts- en objectherkenning suggesties voor het bijsnijden. Gebruikers kunnen daarnaast eenvoudig video’s inkorten en een logo en ondertitels toevoegen. Het is zo ontworpen dat iedereen er mee kan werken, ook mensen zonder video edit-ervaring. 

Crop.video is opgericht door Bart Römgens, Sjoerd Bleumink en Steven Jongeneel. Bart Römgens is Software Engineer en afgestudeerd aan University of Technology in Delft. Sjoerd Bleumink was de afgelopen 10 jaar als video-editor werkzaam bij SBS Broadcasting en FOX Network Group. Steven Jongeneel is onder meer oprichter van Social Embassy en investeerder in Symbaloo en RIDE.

Bron: Crop.video/BM

Bericht delen