dinsdag 16 januari 2018

Connected Stadium bij PSV van start

Samen met Infostrada Sports hebben voetbalclub PSV en UPC zaterdag het project Connected Stadium gelanceerd, een service waarbij draadloos internet, online media, een nieuwe PSV app en digitale diensten samenkomen – een primeur voor Nederland.

Alle bezoekers van het Philips Stadion kunnen met hun mobiel gebruik maken van internet op hoge snelheid. De WiFi-technologie daarvoor is aangelegd door partner UPC Nederland. Het is voor het eerst dat een dergelijk WiFi-netwerk met hoge snelheid en veel bandbreedte is geïnstalleerd voor zoveel gebruikers tegelijkertijd, inclusief de mogelijkheid om (live) videobeelden mobiel te bekijken.

Door de krachtenbundeling van PSV, UPC en Infostrada Sports ontstaat er een beleving die voor stadionbezoekers nieuw is. Naast het snelle internet zijn aan het netwerk verschillende functionaliteiten gekoppeld, zoals een nieuwe PSV app met alle informatie omtrent PSV, het laatste nieuws, statistieken en beeldmateriaal. PSV onderzoekt ook de mogelijkheid om op termijn nieuwe innovatieve diensten aan het systeem toe te voegen, zoals bestellen en betalen van bijvoorbeeld consumpties of merchandising via mobiel.

PSV introduceerde twee varianten om in te loggen op het netwerk: Social en Premium. Social is gratis voor iedereen, gebruikers kunnen hiermee voorzien in hun basisbehoefte zoals sociale media en e-mail. Daarnaast is er ook een Premium-dienst beschikbaar. Met deze service is in het Philips Stadion meer internet bandbreedte beschikbaar en worden via de PSV app extra mogelijkheden geboden.

Danny Menken, CEO Infostrada Sports: “Wij zijn trots op dit Connected Stadium-project. In samenwerking met UPC en PSV mochten wij de PSV mobiele applicaties inclusief het achterliggende Content Management Systeem (CMS) bouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat alle PSV-fans veel plezier beleven aan deze samenwerking, omdat zij met de app tijdens wedstrijden en buiten het stadion nog dichter bij hun club kunnen komen.”

Bron: PSV/Broadcast Magazine

Bericht delen