Dinsdag 16 januari 2018

Concentrate verwelkomt twee nieuwe hosts

Concentrate, het YouTube-kanaal voor jongeren van RTL, is gestart met een nieuw seizoen. Het team van YouTubers – bestaande uit Kaj van der Ree, Monica Geuze, Thomas Cox en Bobbie Bodt – krijgt versterking van YouTube-sterren Nanne Meijer en Kaj Gorgels.

In de nieuwe reeks kunnen kijkers drie keer per week een nieuwe video online bekijken en is de content spraakmakender. De YouTube-video’s op het kanaal vallen onder de drie nieuwe labels: X, E en U. Het label X staat voor extreme, E staat voor entertainment en U draait volledig om wat de kijker wil zien.

De twee nieuwe hosts hebben hun sporen op YouTube reeds verdiend. Nanne Meijer is op YouTube bekend door zijn energieke zondagochtendshow (54.000 abonnees) waarin hij zijn kijkers op de hoogte brengt van de laatste nieuwtjes en hypes. Ook heeft hij een eigen kanaal waarop hij akoestische covers van bekende nummers zingt.

Kaj Gorgels begon ooit op Facebook met Kaj’s Typetjes (175.000 likes) waarin hij zich op komische wijze voordoet met verschillende zelfbedachte personages. Inmiddels heeft hij ook op YouTube een enorme schare aan fans.

Concentrate’s tweede seizoen brengt verschillende nieuwe items met zich mee. Een daarvan is Blindspot waarin de Concentrate-host elkaar blinddoeken en in benarde situaties brengen. In Selfie Met De Sterren proberen de hosts zo dicht mogelijk in de buurt te komen van een wereldster en Concentrate U wordt gemaakt mét en vóór volgers. Wekelijks bepalen de kijkers de locatie en onderwerpen van het item. Elke laatste donderdag van de maand is er vanuit Amsterdam een livestream met muzikale gasten, YouTubers en bekende Nederlanders.

Concentrate behaalde in het eerste seizoen meer dan 72.000 abonnees en 9 miljoen views.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen