Dinsdag 16 januari 2018

Comedyserie Toon bij KPN Presenteert

KPN gaat de achtdelige comedyserie Toon uitzenden op het on demand platform KPN Presenteert. Toon is mede bedacht door Joep Vermolen die in de serie zijn acteerdebuut maakt. Hij speelt een sociaal onhandige muzikant die als BN’er probeert te overleven in de mediawereld.

Andere rollen in Toon worden gespeeld door jonge en nieuwe talenten als Amy van der Weerden, Loulou Hameleers en Robbert Bleij. Er zijn bovendien rollen weggelegd voor Huub Smit (New Kids), Karien Noordhoff (Smeris), Steef Cuijpers (Zomer), Ferdi Stofmeel (Heer en Meester) en Bilal Wahib (Fissa). In de serie speelt ook een aantal BN’ers mee als zichzelf, onder wie Eva Jinek in een absurdistische versie van haar eigen show, DJ Jean en het Haagse dj-duo Blasterjaxx.

Het plan van regisseur Beer ten Kate was aanvankelijk om er een webserie van te maken. ”Toon is een passieproject dat we in 2,5 jaar hebben ontwikkeld vanuit onze eigen ideeën over wat we leuk zouden vinden om te zien en te maken”, zegt Ten Kate. ”Het bijzondere aan dit project is dat we er zoveel van onszelf in kwijt kunnen. Gedurende de ontwikkeling kwamen we samen om ideeën te bedenken voor afleveringen, en altijd had één van ons wel weer iets idioots of iets ongemakkelijks meegemaakt, wat we konden gebruiken in Toon.”

Toon is vanaf vrijdag 22 april te zien via iTV en de app Play van KPN.

Bron: KPN/Broadcast Magazine

Bericht delen