Dinsdag 16 januari 2018

Collapsus genomineerd voor Emmy Award

 

De Nederlandse productie Collapsus, ontwikkeld door producent SubmarineChannel.com in coproductie met VPRO Tegenlicht, is genomineerd in de categorie Best Digital Fiction Program. Het is voor het eerst dat een Nederlandse productie is genomineerd voor deze prestigieuze prijs die uitgereikt wordt tijdens de MIPTV openingsavond op 4 april in Cannes.

Daarnaast is Collapsus genomineerd voor de Interactive Awards in de categorie TV/Film en de People’s Choice Award op het SXSW festival dat plaatsvindt van 11 tot 20 maart in Austin, Texas.

Collapsus is een online thriller waarin film, rotoscope animatie en documentaire samensmelten tot een interactieve ervaring. Deze productie mengt documentairemateriaal met mini-games en filmfragmenten en nodigt de speler uit een eigen perspectief te kiezen. De kijker kan zelf kiezen op welk moment hij uit de deels geanimeerde thriller stapt voor extra achtergrondinformatie of het spelen van een mini-game. Vlogs (video blogs) van de hoofdpersonen en korte clips uit de VPRO documentaire Energy Risk zorgen voor inhoudelijke verdieping. Collapsus en Energy Risk werden simultaan ontwikkeld.

Bron: SubmarineChannel/Broadcast Magazine

Bericht delen