Dinsdag 16 januari 2018

Casper Sikkema hoofdredacteur VICE Media

VICE Media heeft voormalig adjunct-hoofdredacteur van Nieuwe Revu Casper Sikkema aangetrokken als nieuwe hoofdredacteur. Sikkema is hiermee de opvolger van Wiegertje Postma, die een nieuwe rol krijgt als Managing Editor Europa.

Sikkema ging na de School voor Journalistiek in Utrecht aan de slag als freelancer voor titels als Nieuwe Revu, Vara Gids en NUsport. Sinds vorig jaar is hij adjunct-hoofdredacteur van Nieuwe Revu. “Het was een moeilijke keuze om Revu, toch mijn eerste liefde, te verlaten. Maar de overstap naar VICE is een journalistieke droom die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit om verder te bouwen aan de platformen en kan niet wachten om samen met deze ongekend getalenteerde groep jonge mensen unieke verhalen te produceren die beklijven,” aldus Sikkema.

Sikkema maakt zijn entree aan de vooravond van een flinke groei van VICE Media. ”De komende tijd lanceren we drie Nederlandse versies van inmiddels wereldwijd succesvolle interessekanalen: VICE News, vrouwenkanaal Broadly en VICE Sports. Sikkema heeft bewezen dat hij een team kan aansturen en komt tegelijkertijd met nieuwe en frisse ideeën en invalshoeken. Hiermee vinden wij hem de aangewezen persoon om samen met ons de volgende stap met VICE te zetten,’’ aldus Perre van den Brink, Head of Content VICE Media.

VICE is het grootste mediamerk voor jongeren ter wereld. In 1994 kwam het eerste magazine uit in Canada en inmiddels zit VICE in bijna veertig landen. De documentaires, programma’s en artikelen die VICE maakt, worden gedeeld via online, lineaire, mobiele en sociale kanalen. Zo worden iedere maand honderden miljoenen mensen bereikt. VICE bestaat uit een internationaal netwerk van digitale platformen, een televisie- en filmproductiebedrijf, een tijdschrift, een platenlabel, een in-house creatief bureau en een uitgeverij.

Bron: VICE/Broadcast Magazine

Bericht delen