dinsdag 16 januari 2018

CAPE ROCK ontwerpt vormgeving ZDF heute+

De Duitse publieke nieuwszender ZDF lanceerde medio mei het nieuwsformat ZDF heute+. De zender richt zich op een jong publiek (25+) door het verspreiden van video nieuwsberichten naar mobiel. Het Nederlandse CAPE ROCK ontwierp het logo, de programmavormgeving, de infographics toolkit, de virtuele studio en ontwikkelde de muziek voor het programma.

ZDF heute+ creëert relevantie en geeft context aan actuele thema’s door het gebruik van moderne animatietechnieken. Video nieuwsberichten worden continue gedeeld via Facebook en Twitter. Iedere dag om 23.00 uur wordt een uitgebreid nieuwsprogramma live via internet gestreamd, gevolgd door een live uitzending op televisie rond middernacht.

Alle elementen in de vormgeving benadrukken het concept van streaming news. Het ontwerp van de graphics is geoptimaliseerd voor het gebruik op mobiel. Het centrale element, de ‘pointer box’, is het element om informatie te duiden, te vergelijken en om de kijker optimaal te informeren. De pointer box vormt de basis van de infographics toolkit en wordt gebruikt in speciaal geanimeerde video nieuwsberichten die continue worden gepost.

Bron: CAPE ROCK/Broadcast Magazine

Bericht delen