Canal Digitaal lanceert online tv-abonnementen
zaterdag 7 juli 2018

Canal Digitaal lanceert online tv-abonnementen

Canal Digitaal is in Nederland begonnen met het aanbieden van een over-the-top-abonnement, waarmee gebruikers voor € 9,95 per maand via een app of website naar live tv kunnen kijken. De vergelijkbare diensten Play van KPN en Knippr van T-Mobile zijn juist onlangs gestopt.

Canal Digitaal biedt twee abonnementen. Het abonnement Vol heeft 45 zenders en bij Bomvol gaat het om 62 zenders, waaronder Fox Sports Eredivisie. Vol kost € 9,95 per maand, terwijl Bomvol met € 14,95 de duurdere optie is.

Abonnees kunnen programma’s tot zeven dagen geleden terugkijken. De app van Canal Digitaal werkt op Android en iOS, waarbij hij ook streamen naar tv’s via Google Cast en AirPlay ondersteunt. De site werkt op desktops en laptops.

‘Met deze nieuwe flexibele dienst vervult Canal Digitaal een klantbehoefte in de veranderende tv-markt. Onderzoek heeft aangetoond dat meerdere typen consumenten interesse hebben in dit product. Bijvoorbeeld de wat jongere consumenten die weinig live tv kijken omdat ze vooral online programma’s terugkijken op momenten dat het hen past. Of consumenten die willen besparen op hun duurdere vaste abonnement. Met de Canal Digitaal TV App hebben consumenten al het moois van live tv toch onder handbereik en kunnen ze bovendien programma’s tot zeven dagen terugkijken. Ook is het mogelijk om programma’s van mobiele apparaten naar een televisie te streamen via Chromecast en AirPlay’, aldus Canal Digitaal in een persbericht.

Bron: BM/Canal Digitaal

Bericht delen