dinsdag 16 januari 2018

Burgers’ Zoo cast vloggende Video Rangers

Burgers’ Zoo bouwt haar YouTube kanaal verder uit met de nieuwe serie Burgers’ Zoo Video Rangers. Hierin volgen we twee door Burgers’ Zoo zelf opgeleide vloggers die exclusief toegang krijgen tot het hele park, zowel voor als achter de schermen.

De online content campagne, ontwikkeld en geproduceerd door mediaproducent NewBeTV, is gericht de jongste generatie (6-12 jaar) en in het verlengde hun ouders. Met als doel om vanaf de basis de merkbekendheid van het Arnhemse park te vergroten, te consolideren en om te innoveren.

De twee Video Rangers worden gecast door een landelijke oproep en een grote castingdag in het dierenpark. Uit tientallen inzendingen van ambitieuze vloggers in spé worden twee winnaars gekozen. Tim Lammers, marketing manager Burgers’ Zoo: “We zijn trots dat wij als eerste dierenpark in Europa op deze manier de jonge generatie kunnen bereiken en binden aan ons park. Met onze YouTube-hit van het filmpje waarin één van onze chimpansees een drone de lucht uit slaat, met 2,7 miljoen views en wereldwijde aandacht, kregen we de bevestiging van de gedachte dat YouTube van onschatbare waarde is. Met deze campagne springen we in op de populariteit van YouTube en met name vloggers en verbinden we entertainment en educatie met elkaar op een manier die aansluit bij een groot deel van onze doelgroep.”

Met deze insteek verplaatst Burgers’ Zoo zich nog meer op een veranderende trend binnen marketing: van branded content naar brands met eigen content. Met het vanaf de basis opbouwen en opzetten van een eigen YouTube-kanaal, met eigen talent, focust het park zich op een langdurige en duurzame strategie om hun merkbekendheid te vergroten en kiest voor een langetermijnvisie die ook volgende generaties aan zich kan binden.

De vloggers zijn vanaf augustus wekelijks hier te volgen.

Bron: NewBeTV/Broadcast Magazine

Bericht delen