Buienradar en RTL Nieuws spraakgestuurd met Google Assistant
donderdag 26 juli 2018

Buienradar en RTL Nieuws spraakgestuurd met Google Assistant

RTL introduceert donderdag in samenwerking met Google een nieuwe gebruikerservaring voor de kijkers, volgers en gebruikers van de verschillende RTL-platformen: spraakbesturing.

Sinds donderdagmorgen is de Nederlandse versie van de Google Assistant live waardoor gebruikers de platformen van Buienradar en RTL Nieuws nu al meteen met hun stem kunnen aansturen.

Giovanni Piccirilli, CTO RTL Nederland, licht de keuze om de Google Assistant te integreren in de platformen van RTL toe: “Spraak is nog altijd de meest natuurlijke vorm van communicatie en daarom is spraakbesturing dé gebruikersinterface van de nieuwe generatie. Wij zijn enthousiast over het partnerschap met Google en het feit dat onze fans met behulp van de Google Assistant de platformen van Buienradar, RTL Nieuws en straks ook Videoland gewoon met hun eigen stem kunnen aansturen.”

Activeren is simpel: je hoeft bijvoorbeeld alleen te zeggen ‘Vraag Buienradar of het gaat regenen in Zandvoort’ en je krijgt de gesproken regenverwachting voor jouw locatie via de smartphone of tablet te horen.

Voor de actualiteit in eigen land en de rest van de wereld brengt RTL Nieuws de gebruikers elke werkdag op de hoogte met diverse updates: om 6.00 uur de algemene headlines door Jan de Hoop en het business nieuws door RTL Z en om 8.00 uur brengt RTL Nieuws het belangrijkste sportnieuws. De updates zijn gemakkelijk te beluisteren door het commando ‘Oké Google, luister naar de RTL Nieuws Update’ te geven.

De Google Assistant is op dit moment alleen beschikbaar op smartphones en tablets. Google Home, de slimme speaker waarin de Google Assistent geïntegreerd is, verschijnt later dit jaar. Bij de release van Google Home verwacht RTL ook Videoland snel te integreren. In combinatie met de koppeling met Chromecast zal de gebruiker van Videoland met slechts zijn stem de opdracht kunnen geven om een video direct op zijn tv af te spelen.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen