Dinsdag 16 januari 2018

BREIN schikt met Nederlandse (mega) uploader

Stichting BREIN heeft het laatste actieve lid van de Nederlandse releasegroep DMT (Dutch Movie Theater) geïdentificeerd en met hem geschikt. De grote uploader plaatste bijna dagelijks torrents op Kickass Torrents en The Pirate Bay onder het alias ipod020.

Het ging om circa 5000 torrents met voornamelijk films en eBooks. De uploader heeft zijn torrents inmiddels verwijderd en heeft het volgende bericht op zijn profiel staan: ‘Illegaal up- en downloaden kost niet alleen de filmindustrie maar ook mij veel geld. Doe het niet. Ik heb met Stichting BREIN moeten schikken voor duizenden euro’s’.

“Wij pakken steeds meer grote uploaders”, zegt BREIN-directeur Tim Kuik. “Er zitten meer onderzoeken in de pijplijn en volgend jaar beginnen wij met een nog uitgebreidere aanpak waarbij we gebruik gaan maken van een software programma. Sommige uploaders doen net alsof het om een onschuldige hobby gaat terwijl ze grote schade veroorzaken en er door de illegale sites dik geld mee wordt verdiend. Als je tegen de lamp loopt, wordt het in elk geval een dure hobby”, aldus Kuik.

BREIN raadt gebruikers aan naar Thecontentmap.nl te gaan om te zien waar ze legaal aangeboden content kunnen vinden.

Bron: BREIN/Broadcast Magazine

Bericht delen