dinsdag 16 januari 2018

Brein haalt Popcorn Time sites offline

Popcorn Time is een illegale dienst die met name in Nederland populair is en veel media-aandacht krijgt. Deze gratis dienst concurreert met betaald legaal aanbod zoals bijvoorbeeld Netflix aanbiedt.

Onderzoek van Considerati, IViR, CentERdata en Marktmonitor van afgelopen jaar toont aan dat consumenten ‘omdat het gratis is’ de belangrijkste reden noemen om illegaal te downloaden. Het onderzoek concludeert dat de Nederlandse filmindustrie jaarlijks € 78 miljoen aan inkomsten mis loopt. Dat zal door de opkomst van Popcorn Time zeker niet minder zijn geworden.

De laatste paar weken heeft BREIN zes Nederlandse Popcorn Time sites offline gehaald. Met geïdentificeerde sitehouders is een schikking getroffen. Deze omvat een onthoudingsverklaring met dwangsom en betaling van een bedrag ter tegemoetkoming waarvan de hoogte afhangt van de omstandigheden van het geval.

Op de sites popcorntime.nl, popcorn-time.eu, popcorn-time.info en popcorntimefilms.nl is inmiddels deze tekst verschenen: ‘Deze site is verwijderd door stichting BREIN wegens verspreiding van Popcorn Time software.’

Bron: BREIN/Broadcast Magazine

Bericht delen